Σνακ με τυρί και ζαμπόν

Υλικά:

αλεύρι – 600 g (κοσκινισμένο)
φρέσκο ​​γάλα (ζεστό) – 300 ml.
ξηρή μαγιά – 11 γρ.
ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 80 ml.
γιαούρτι – 60 γρ.
αυγά – 2 τεμ.
τυρί φέτα- 200 g (θρυμματισμένο)
ζαμπόν (φέτες) – 12 τεμ.

Εκτέλεση:

Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, μαγιά, γάλα, γιαούρτι, λάδι, ένα αυγό στο κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Από τη ζύμη σχηματίζονται 12 μπάλες του ίδιου μεγέθους. Ανοίξτε τις μπάλες με διάμετρο περίπου 12-14 εκ.

Αλείψτε με λάδι. Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν σε κάθε ζύμη-δίσκο. Διανείμετε το τεμαχισμένο τυρί.

Διπλώστε στα δύο και μετά πάλι στα δύο. Πρέπει να πάρετε μια τσέπη. Τακτοποιήστε τα σνακ σε ένα ταψί. Απλώστε τα σνακ με χτυπημένο αυγό με λίγο λάδι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στη μέση, χωρίς ανεμιστήρα, για περίπου 25-30 λεπτά.
Καλή όρεξη!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣαμπλέ με Βερίκοκο
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ Μπριος