Σοκολατόπιτα με μελομακάρονα που περίσσεψαν

H συνταγή είναι του Stratou Petrou

Υλικά

3 Αυγά Μεσαία (150γρ)
100 γρ Καστανή ζάχαρη
70 γρ Μαργαρίνη λιωμένη
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ κακάο (κοσκινισμένο)
300 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα Λιωμένη
500 γρ Μελομακάρονα χονδροκομμενα

Για το Γλάσο
120 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
150 γρ Κρέμα γάλακτος
1 κουτ γλυκού Μέλι
Τρούφα Σοκολάτας

Εκτέλεση

Πάμε να τη φτιάξω Ξεκινάμε τη συνταγή ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν να ασπρίσουν και να αφρατέψουν εσείς

Αφού έχω χτυπηθεί πολύ καλά τα αυγά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας ανακατεύοντας τα πολύ απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα

Αφού έχει ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα σπάμε με τα χέρια μας χοντροκομμένα τα μελομακάρονα και τα ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθούν και εκείνα

Eχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψάκι η πυρέξ με διαστάσεις 20 επί 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα είναι έτοιμο για ψήσιμο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για ακριβώς 14 με 15 λεπτά

Eτοιμη ψημένη σοκολατόπιτα μας εύκολα και γρήγορα την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο έχουμε φτιάξει ένα απλό γλάσο με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα σοκολάτας όπου τελειώνουμε Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και το απλώνουμε σε όλη τη σοκολατόπιτα πασπαλίζουμε με σοκολατένια τρούφα η αμύγδαλο φίλε και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΡαβανί…όχι συνηθισμένο, αλλά ένα πολύ νόστιμο αραβικό ραβανί.