Σοκολατόψωμα

Εξαιρετικά σοκολατόψωμα. Το άρωμά τους θα πλημμυρίσει το σπίτι σας και η απαλότητά τους τον ουρανίσκο σας 😍

Υλικα για 15 κομμάτια

100 ml νερό
12 γρ μαγιά μπύρας
20 γρ μέλι
300 γραμμάρια αλεύρι 00
350 gr αλεύρι μανιτοβα (αν δεν βρειτε βάλτε γ.ο.χ)
150 ml γάλα
65 ml σπορέλαιο
130 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγα
1 φακελάκι βανιλίνη
110 γρ κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το προζύμι:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη μαγιά και το μέλι με το χλιαρό νερό, προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι 00 (από το σύνολο), ανακατεύουμε και αφήνουμε
να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προσθέστε το χλιαρό γάλα, το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο προζύμι και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια πολλές φορές, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο και δουλέψτε την λίγο ακόμα, στη συνέχεια σχηματίστε τα ψωμάκια χωρίζοντας τη ζύμη σε κομμάτια περίπου 80 γραμμαρίων το καθένα
και τοποθετήστε τα σε καλή απόσταση στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά. Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ Κέικ Λεμονιού
Επόμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμο ρύζι….Όλοι θα ζητήσουν τη συνταγή σου