Σούπα με ψητό κοτόπουλο και κριθαράκι

Πιο εξαιρετική Σούπα με ψητό κοτόπουλο και κριθαράκι δεν γίνεται. Εύκολη και γευστική συνταγή με κοτόπουλο κριθαράκι

Υλικά 🛒

6 Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο, τριμμένη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 Ξυλάκια σέλινο, κομμένο σε φέτες
4 καρότα, κομμένα σε φέτες όχι πολύ χοντρά
3/4 φλιτζάνι κριθαράκι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Ξύσματα παρμεζανας και φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/400F.
Αλατοπιπερώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο, ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το σέλινο και τα
καρότα, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί, 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ταψί με το κοτόπουλο και ψήνουμε ακάλυπτα για 15 λεπτά.
Βγάζετε το πιάτο από το φούρνο, προσθέτετε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε όλα μαζί. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει al dente.
Αν θέλετε περισσότερο ζωμό προσθέστε περισσότερο ζεστό ζωμό σε αυτό το σημείο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το κριθαράκι και το ζωμό. Πασπαλίζουμε με φλύδες παρμεζανας και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση! 😊

ΠΗΓΗLolly's Kitchen
Προηγούμενο άρθροΚρέμα καταλανα!!!!! Θεσπέσια!!😍❤️
Επόμενο άρθροΠαγωτό Φιστίκι