Σπαγγέτι με φρέσκo αρακά, λιαστές ντομάτες και γαρίδες

Υλικά

200 γρ. αρακά
200γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι)
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτώς κομμένα σε φέτες
200 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
1 λεμόνι και χυμό ½ λεμονιού
250γρ.σπαγγέτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Προετοιμάσία & Εκτέλεση

Βάλτε τον αρακά σε αλατισμένο νερό να βράσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τηγανίζετε με το ελαιόλαδο απαλά το σκόρδο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Προσθέστε τις γαρίδες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τις λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
Προσθέστε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε το φρέσκο αρακά με το βραστό νερό και μαγειρέψτε μαζί για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια.
Στραγγίστε, διατηρώντας λίγο νερό από το ζυμαρικό.
Ρίξτε το μείγμα γαρίδας στο ζυμαρικό και προσθέστε το λίγο νερό που κρατήσατε.
Ανακατέψτε όλα καλά, ελέγξτε τα καρυκεύματα και στη συνέχεια μεταφέρετε στα πιάτα. Μπορείτε να σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο πάνω.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜία Σοκολατόπιτα που Δεν Έχετε Ξαναφτιάξει έτσι…
Επόμενο άρθροΜαγειρίτσα Παριανή της Αργυρώς