Σπανακοκεφτέδες

Τα κεφτεδάκια με κολοκύθι και ντομάτα είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο, αλλά τώρα είναι και η εποχή για ποικιλία να φτιάξουμε και αρωματικούς Σπανακοκεφτέδες.

Υλικά

250 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι
Πρασο(μόνο το λευκό μέρος)
100 γρ φέτα τριμμένη ή μοτσαρέλα τριμμένη 

Περίπου 50 gr αλεύρι που φουσκώνει (ή για όλες τις χρήσεις με λίγο μπέικιν στη μύτη του κουταλιού)
2 αυγά
Αλάτι
αλεσμένο λευκό πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένω το πράσο και το κρεμμύδι και επίσης το κόβω σε μικρά κομμάτια ή καλυτερα το κρεμμυδι στο τριφτη. Ανακατεύω τα δύο λαχανικά αλατίζω και τα πολτοποιώ ελαφρά με το χέρι.
Προσθέτω το αλευρο, τριμμένο τυρί ,τριμμένο λευκό πιπέρι,μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά.
Πάρτε το μείγμα με μια σέσουλα παγωτού ή 2 κουτάλια και αδειάστε το σε ένα καλά ζεσταμένο, ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.
με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα πιέζω και τα απλώνω στο επιθυμητό πάχος τα τηγανίζω και από τις δύο πλευρές και σερβίρω

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανακοκρεμυδοτηγανίτες

Σπανακοκρεμυδοτηγανιτες

Υλικά

6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι τρυφερό σπανάκι
λίγο δυόσμο αφού
λίγο αλάτι
3 αυγα
100 γρ φέτα
λίγο πιπέρι
Αλεύρι όσο πάρει για να στεκετε στο κουτάλι
1/2 κγ μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια σπανάκι λίγο δυόσμο καλά τα ψιλοκόβουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ζουλαμε με τα χέρια μας τα αφήνουμε για δέκα λεπτά μετά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τ αυγα τρίβουμε με τα χέρια την φέτα λίγο πιπέρι και το μπεικιν παουντερ τα ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε τα λαχανικά μας που έχουμε στιψει με τα χέρια να φύγουν τα παραπανησια υγρά και προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερό.

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός να στέκεται στο κουτάλι.
Βάζουμε στο τηγάνι καλαμποκελαιο να κάψει ρίχνουμε με το κουτάλι της σούπας τς τηγανιτές μας και τις αφήνουμε να ροδισουν και
από τς δύο πλευρές

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια Αυγολέμονο της μαμάς