Σπανακοτυρόπιτα

Για προετοιμασία: 20 λεπτά.
Για ψήσιμο: 50 λεπτά.

Απαραίτητα προϊόντα:

500 γρ φύλλα κρούστας
4 Αυγά
300 γρ τυρί τριμμένο
430 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 ml. λάδι
100 γρ σπανάκι (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε το σπανάκι από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσει.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ​​σπανάκι, το κόβουμε και το βράζουμε για λίγο με λίγο λάδι.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τη σόδα, περιμένουμε να ενεργοποιηθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε 100 γρ από το μείγμα για να ρίξουμε στην πίτα.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το τυρί και το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά.
Παίρνετε με μια κουτάλα από το μείγμα και απλώνετε στα φύλλα, πρέπει να απλώσετε μια λεπτή στρώση από το μείγμα.

Τυλίγετε δύο φύλλα μαζι και τις απλώνετε σε ταψί (διαμέτρου 30 εκ.), το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με λάδι.
Μπορείτε να ξεκινήσετε το τύλιγμα από τη μέση του δίσκου ή να τακτοποιήσετε πρώτα τις άκρες. Προτιμώ να ξεκινήσω από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
Αφού τακτοποιήσουμε όλες τις κρούστες, ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα που κρατήσαμε.

Περιμένετε 5-10 λεπτά να απορροφηθεί από τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στην πάνω και κάτω σχάρα, περίπου 40 λεπτά και 10 λεπτά μόνο από κάτω, να ροδίσουν όμορφα.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Стояна Чанова

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμόνι….είναι αφράτο σαν σύννεφο, με έντονο άρωμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΚρεμώδης κοτόπιτα….Απίθανη γεύση μην την χάσετε