Σπιτικά Πατατάκια με πάπρικα

Η ιδανική συνταγή για τα πιο νόστιμα Σπιτικά Πατατάκια! Με τα παρακάτω βήματα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τραγανά και νόστιμα πατατάκια στην κουζίνα σας.

Συστατικά:

3 μέτριες πατάτες
τηγανέλαιο
πολύ κρύο νερό
ψιλό αλάτι
ένα κουταλάκι του γλυκού καυτερή ή γλυκια πάπρικα

Εκτέλεση

Ας αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τις πατάτες μας!
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό για να φύγουν όλα τα υπολείμματα χώματος.
Σε αυτό το σημείο γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και περνάμε τις πατάτες από ένα μαντολίνο.
Μουλιάστε τα σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ ζεστή, τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
Αυτή η λειτουργία θα χρησιμεύσει για να χάσουν οι πατάτες το άμυλο τους και επομένως να γίνουν τραγανές όταν τις τηγανίζουμε.
Στραγγίστε τις πατάτες και προσπαθήστε να τις στεγνώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα καθαρό πανί (για να μην πιτσιλίσουν
κατά το τηγάνισμα).

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα σε ένα τηγάνι και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες λίγο λίγο.
Όταν ροδίσουν καλά, τις στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Όταν τηγανιστούν όλες, τις αλατοπιπερώνουμε και την πάπρικα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε τα όλα απαλά για να πάει
η παπρικα σε όλες τις πατάτες!

Σερβίρισμα!

Photo: Alessandro Monti

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα Μπριός σπιτικά
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Σαγανάκι