Συστατικά:

 Σπιτική ζύμη πίτσας*

 2 μικρά στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα στη συνέχεια ψιλοκομμένα σε κομμάτια 2,5εκ

 1 φλιτζάνι σάλτσα bbq, 

 2½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλας

 2 ντομάτες , κομμένες σε φέτες

 1 πιπεριά, κομμένες σε φέτες

 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

 μαύρο πιπέρι + αποξηραμένη ρίγανη

  Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί to κοτόπουλο και ¼ φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου και το αφήνω στην άκρη.

Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματοςε πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου. Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ωοειδές μακρόστενο σχημα πάνω στο φύλλο ψησίματος.

Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη. από πάνω ρίξτε 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, στη συνέχεια πάνω από το τυρί ρίξτε το κοτόπουλο, κόκκινο κρεμμύδι, φέτες ντομάτας και πιπέρι.

Πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα από πάνω και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγο μαύρο πιπέρι και ρίγανη.

Ψήστε μέχρι η κρούστα να είναι τραγανή, περίπου 12 έως 16 λεπτά. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη τάρτα σοκολάτας, δροσερή, με σαντιγί για γαρνίρισμα και τρούφα.
Επόμενο άρθροΣπιτική ζύμη για πίτσα