Κέικ της μαμάς ❤

Υλικά

4 αυγά
1 και 1/2 Κουπα του γλυκού ζάχαρη
1 κουπα ξινή κρέμα
2/3 κουπας λάδι
3 κουπες αλεύρι
1 σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι για να σβήσετε την σόδα
3 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεία κρέμα και προσθέτουμε το λάδι και την ξινή κρέμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη σόδα που σβήνεται σε ξύδι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
Διαχωρίζω ένα φλιτζάνι τσαγιού από το έτοιμο μείγμα και προσθέτω το κακάο. Με το καφέ μείγμα κάνω τη διακόσμηση όπως επιθυμείτε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200 βαθμούς και τα πρώτα 25 λεπτά δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μετά από αυτό το διάστημα μειώνω σε 180 μέχρι να είναι έτοιμο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά χωρίς ανεμιστήρα.
Το άφησα να κρυώσει στη φόρμα και το έβγαλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη εάν θέλετε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και θυμάρι (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια με ταχίνι και καρύδι