Κέικ Μπισκότων με κρέμα

Υλικά

μπισκότα – 1 και 1/2 πακέτο σκέτα λευκά
φρέσκο ​​γάλα – 1 λίτρο και 1/2
ζάχαρη – φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας 250 ml
κορν φλαουρ – 2 πακέτα με γεύση βανίλια
125 γρ βούτυρο
ξυλάκια ζάχαρης (σοκολάτα γάλακτος) και καρύδια για πασπάλισμα
Ετοιμάστε ένα ταψί στον οποίο θα ετοιμάσετε το κέικ μπισκότου.
Το δικό μου ήταν στρογγυλό με διάμετρο 26 εκ

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα μπισκότα στον πάτο.
Ρίξτε 150 ml γάλα σε ένα μπολ και ρίξτε το περιεχόμενο των πακέτων κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια σε λεπτή ροή ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ στην κατσαρόλα με το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια εναλλάξ μπισκότα, κρέμα, αλεσμένα καρύδια, μπισκότα, κρέμα, αλεσμένα καρύδια.
Τέλος, τακτοποιούμε ξανά τα μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με ένα κουτάλι για να ολοκληρώσουμε το σπιτικό κέικ μπισκότων.
Περιμένετε λίγο να κρυώσει το απλό μπισκότο κέικ με κρέμα και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.

Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΣκορδόψωμο
Επόμενο άρθροΡολό κολοκυθιού ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ! Πολύ νόστιμο και εύκολο