Σπιτικό Κανταΐφι

Υλικά

Για το σιρόπι:
350 γρ. Νερό
450 ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδες πορτοκαλιού

Για τα ρολά κανταιφι:
150 γρ. Καρύδια
120 φυστίκια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουτάλι κανέλα
500 γρ. κανταιφι
400 λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα καρύδια σε ένα μπλεντερ για να κόψετε λίγο. Μην τα αλέθεις.
Βάλτε τα σε ένα μπολ.
Στο μπλεντερ προσθέστε τα φιστίκια, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Χτυπήστε για να συνδυάσετε
και να σπάσετε τα φιστίκια λίγο. Μεταφέρετε στο μπολ μαζί με τα καρύδια.
Ανοιξτε τη ζύμη κανταιφι με τα δάχτυλά σας για περίπου 5 λεπτά. Απλώστε το και ξάνετε το
φροντίζοντας να μην υπάρχουν κόμποι.
Χωρίστε το σε 3 ίσα μέρη. Καλύψτε 2 μέρη με μια υγρή πετσέτα για να τα διατηρήσετε
φρέσκα και υγρά, διαφορετικά θα στεγνώσουν και θα σπάσουν όταν προσπαθείτε να εργαστείτε μαζί τους.

Χωρίστε το πρωτο μέρος σε 7 ίσα μέρη.
Απλώστε κάθε μέρος σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας σε σχήμα φωλιάς.
Λιώνουμε το βούτυρο και ψεκάζουμε σε όλο το φυλό.
Προσθέστε μια κουταλιά της γέμισης στο κέντρο και διαμορφώστε το σε ένα ρολό.
Μεταφέρετε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε ρολό.
Περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 2 μέρη που έχετε αφήσει στην άκρη.
Ψήνουμε για 1 ½ ώρες, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω σε κάθε
ρολό ενώ είναι ακόμα πολύ ζεστό.
Περιμένετε 30-45 λεπτά πριν τα φάτε όλα 😂

Προηγούμενο άρθροΨητό Τυρί στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΚαρμπονάρα με σάλτσα αυγού