Σπιτικό τραγανό ψωμί

Yλικά

900 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
700 ml ζεστού νερού περίπου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά.Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε λίγο απ το νερό.
Ανακατεύουμε λίγο και σ αυτό το σημείο ρίχνουμε το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό.Ανακατεύουμε με την σπάτουλα και συμπληρώνουμε όλο το υπόλοιπο νερό.
Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεκολλάμε τη ζύμη απ τα τοιχώματα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Περίπου 40 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη. Αν κολλάει το βοηθάμε με λίγο λαδάκι στα χέρια.
Την ζυμώνουμε ελαφρώς για την ακρίβεια την διπλώνουμε από τις άκρες μία από τη μία μία από την άλλη.


Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα την χαραζουμε σταυρωτα με ένα μαχαίρι

τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια την βάζουμε σε μια γάστρα.


Την σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 1 ώρα περίπου.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στον αέρα μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Επόμενο άρθροΑνάποδο Κέικ Σύκο και Τζίντζερ.