Shish Κεμπάπ με μπαχαρικά

Συστατικά:

-Μοσχάρι χωρίς κόκαλα ½ kg κομμένο σε κυβους
-Σκελίδες Σκόρδου 14-15
-Τζίντζερ 1 κομμάτι μικρό
-Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
-πράσινες πιπερίτσες 2-3 ψιλοκομμένες
-Φύλλα δυόσmου 2 κουταλιές της σούπας
-Φρέσκο ​​κόλιανδρο 2 κουταλιές της σούπας
-Σόδα ψησίματος ½ κουταλάκι του γλυκού
-Μπουκοβο θρυμματισμένο 1 κουταλιά της σούπας
-Σπόροι κύμινου 1 κουταλιά
-αλάτι 1 & ½ κουταλάκι του γλυκού
-Γλυκιά πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
-Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
-Λάδι μαγειρέματος 1-2 κουταλιές της σούπας
-Λάδι μαγειρέματος 1 κουταλιά της σούπας

Πως θα το φτιάξετε:

– Σε ένα μπολ, προσθέστε το κρέας , σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι, πράσινες πιπερίτσες,
φύλλα μέντας, φρέσκο ​​κόλιανδρο, σόδα ψησίματος, κόλιανδρο, μπουκοβο, σπόρους κύμινου, αλάτι, γλυκια πάπρικα και ανακατέψτε καλά .
– Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το κρέας με τα μπαχαρικά και ψιλοκόβουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
-Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα κιμά, λάδι και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά,
σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-Βυθίστε το χέρι σας στο νερό και πάρτε ένα μείγμα (55g) και φτιάξτε κεμπαπ ίσου
μεγέθους όλα πάνω σε ένα καλαμάκι (κάνει 14-15). Δείτε στο τέλος πως κάνουμε το καλαμάκι
– Στο τηγάνι, προσθέστε λάδι μαγειρέματος αφαιρούμε τα κεμπαπ από το καλαμάκι και τηγανίστε τα κεμπαπ σε μέτρια φλόγα από όλες τις πλευρές (περίπου 6-8 λεπτά)
– Σερβίρετε με σαλάτα!

Πώς να φτιάξετε τα καλαμάκια που θα καρφώσετε το κεμπάπ στο σπίτι;
– Πάρτε 6 λεπτά ξύλινα σουβλάκια, δέστε με κλωστή και τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο για να
φτιάξετε ένα παχύ καλαμάκι.

Η Συνταγή είναι από το Food Fusion

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με Λαζάνια
Επόμενο άρθροΌταν θέλετε να φτιάξετε κάτι ωραίο σε 5 λεπτά