Σταφιδόψωμα με γλάσο μαρμελάδας

Συστατικά

· 2 x 8g σακουλάκια ξηρής μαγιάς
· 1 1/4 φλιτζάνια (310ml) γάλα, χλιαρό
· 1/4 φλιτζάνι (60g) ψιλή ζάχαρη
· 4 φλιτζάνια (600 γραμ.) απλό αλεύρι
· ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
· 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
· 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο ή μαστιχα ή μαχλέπι
· 1 κουταλάκι αλάτι
· 60 γραμμάρια βούτυρο
· 1 ¼ φλιτζάνι σταφίδα
· 2 αυγα
· 1/3 φλιτζάνι (50g) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γλασσο
1/3 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Βήμα 1 Ανακατέψτε τη ζύμη, το γάλα και τη ψιλή ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε κατά μέρος για 10 λεπτά. Κοσκινίστε το απλό αλεύρι με κανέλα, γαρίφαλο και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε εκεί μέσα και το βούτυρο.

Βήμα 2 Ανακατέψτε τις σταφίδες, ξύσμα από το πορτοκάλι, αυγά και το μείγμα της μαγιάς. Γυρίστε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε 5 λεπτά. Βάλτε σε ένα μεγάλο λιπαρό μπολ.

Κάλυψτε και αφήστε το σε ζεστό σημείο 3/4 ώρας. Μετά χτυπήστε το με 2-3 γροθιές. Ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει. Σχηματίστε 12 μπάλες. Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί 30cm x 20cm. Αφήστε κατά μέρος 1/4 ώρα.


Βήμα 3 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Συνδυάστε το αλεύρι και το 1/4 φλιτζάνι (60ml) νερό. Τοποθετήστε το σε μία σακούλα που έχετε κάνει μία ψιλή τρύπα στην άκρη της και διασχίστε τα κουλούρια κάνοντας σταυρούς.


Ψήστε για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.


Βουρτσίστε τα κουλούρια ενώ είναι ζεστά με το μείγμα μαρμελάδα με νερό.

 

ΠΗΓΗ: Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και βότανα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή γεύση, εύκολη εκτέλεση: Λευκός Χαλβάς χωρίς καβούρδισμα!