Στριφτάρια γεμιστά με κιμά

Συστατικά:

1 πακέτο φύλλο ζυμης
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο

Για τη γέμιση:
350 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αποξηραμένη ρίγανη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Σπόροι παπαρούνας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσει και στεγνώσει εντελώς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προσθέτουμε τη ρίγανη και
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε, αφήνοντας τη σάλτσα να στεγνώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το γάλα με το σπορέλαιο.
Αραδιάζουμε τα φύλλα στην επιφάνεια εργασίας και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και γάλα.
Απλώστε λίγη σάλτσα στην μεγαλύτερη μεριά του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό ψιλό, στη συνέχεια διπλώστε το ξεκινώντας από τη μία άκρη και δώστε του σχήμα σπείρας.
Τοποθετήστε τα στριφτάρια στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αλείψτε τον κρόκο αυγού και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά με γιαούρτι ή τζατζίκι.

ΠΗΓΗ: In cucina con Trilly

Προηγούμενο άρθροΠυργίσκοι Μελιτζάνας…δεν προλαβα’ινουν να μεινουν στο πιάτο
Επόμενο άρθροΚρέμα τυριού Αλλειφωτή…Αν αγαπάς τη φέτα σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσεις