Στρογγυλά τυροπιτάκια!!

Υλικά

350 ml χλιαρο γαλα
1 φακελακι μαγια
1 κ σ ζαχαρη
150 ml λιωμενο βιταμ
3 αυγα (2 στη ζυμη και 1 για αλοιμα)
2 κ γ μπεικιν
Αλευρι γ ο χ οσο παρει
500 γρ φετα και 200 γρ γραβιερα τριμμενα

Εκτελεση

Μεσα στο χλιαρο γαλα διαλυω τη μαγια, ριχνω τη ζαχαρη και λιγο αλευρι να γινει χυλος. Αφηνω μιση ωρα να ενεργοποιηθει η μαγια. Στη συνεχεια προσθετω τα υπολοιπα υλικα δηλαδη τα αυγα χτυπημενα, το βιταμ και το μπεικιν. Ανακατευω και προσθετω αλευρι οσο παρει για μια ζυμη ελαφρα κολλωδες. Αφηνω αλλη μια ωρα να φουσκωσει. Μετα προσθετω τα τυρια τριμμενα μεσα στη ζυμη και ζυμωνω ελαφρα. Πλαθω μπαλακια, τα βαζω σε ταψι με λαδοκολλα, αλοιφω αυγο και σουσαμι και ψηνω στους 180 με αερα μεχρι να ροδισουν.

ΠΗΓΗ:Kyriaki Orfanidou

Προηγούμενο άρθροCrema catalana – Καταλανική κρέμα.
Επόμενο άρθροΜπισκότα με αναμνήσεις…από το τετράδιο της γιαγιάς