Συκωτάκια κοτόπουλου τηγανητά με τσίλι

Υλικά

500 γραμμάρια συκώτι κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου τσίλι
1 – 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
2-3 πράσινα τσίλι
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
όσο θέλετε Αλάτι

Για πάστα τσίλι-σκόρδο
4 – 5 τσίλι Ολόκληρα αποξηραμένα κόκκινα
2 σκελίδες σκόρδο
πρέζα Αλάτι
πρέζα Ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα τσίλι σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Τα τρίβουμε με το σκόρδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι σε μια λεπτή πάστα. Κρατάμε στην άκρη.
Πρόκειται για μια μάλλον πικάντικη πάστα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μόνο όσο θέλετε.
Μαρινάρετε το συκώτι με 1 κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι-σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας.
Αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού σε δυνατή φωτιά μέχρι να χωρίσει το λάδι.
Αφαιρέστε τα κομμάτια του συκωτιού σε ένα πιάτο. Κρατήστε το λάδι
Προσθέστε περισσότερο λάδι σε αυτό αν χρειάζεται. Ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τον πολτό σκόρδου και ανακατέψτε μέχρι να φύγει η μυρωδιά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μετά την
πιπεριά. Σοτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέστε τη σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε καλά
Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας μαζί με τα τηγανισμένα κομμάτια συκωτιού και ανακατέψτε καλά.
Τηγανίστε για ένα ή δύο λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και ανακατέψτε καλά. Σβήστε τη φωτιά.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ή πράσινα τσίλι σε λεπτές φέτες.

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια αλα κρέμ με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠέστροφα λαδορίγανη με μπούκοβο