Συνταγή μαρμελάδας μανταρίνι

Συστατικά:

1 κιλό μικρού μεγέθους μανταρίνι
4 φλιτζάνια κοκκοποιημένη ζάχαρη (700 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό μανταρίνι (400 ml)
πολύ λίγο βούτυρο (1 g)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι λεμονιού (1 g)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια καλά και από τις λευκές ινες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρινιού σε μέτρια φωτιά

και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και να βρασει περίπου 15 λεπτά για να δέσει το σιρόπι λίγο. 
Προσθέτουμε τότε το βουτυρο έτσι η μαρμελάδα δεν γίνεται πολύ αφράτη.
Προσθέτω μέσα τα μανταρίνια ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο για 5
λεπτά πάνω από μια χαμηλή φωτιά.


Τα μανταρίνια να απελευθερώσουν το νερό τους.

Στο τέλος των 5 λεπτών, ανοίγω λίγο τη φωτιά. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι η μαρμελάδα να είναι σε καλή συνοχή.
Προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και το αλάτι. Το ανακατεύω πάλι.
Προσπαθώ να βγάλω όσο περισσότερο αφρό γίνεται.


Βάλτε λίγο στο πιάτο για να δείτε τη συνοχή της μαρμελάδας. Την αφήνω να κρυώσει .
Η συνοχή είναι μια χαρά και τώρα παίρνω τη μαρμελάδα από τη φωτιά.


Έτσι μαγείρεψα τη μαρμελάδα για περίπου 25-30 λεπτά. Θα πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο
μαγειρέματος ανάλογα με τη συνοχή της δικής σας μαρμελάδα.

Καλή τύχη σε αυτούς που θα προσπαθήσουν. Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο εύκολα Κριτσινια με Πάπρικα και Τυρί
Επόμενο άρθροΥπέροχο Αφράτο και Μαλακό Κέικ Μαργαρίτα