Cheesecake Σοκολάτας 

Υλικά

6-7 μπισκότα Oreo
3 κσ λιωμένο βουτυρο
100 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουπα νερό
100 ml κρέμα γάλακτος (όχι παγωμένη)
150 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
2-3 κσ Ζάχαρη (εάν χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα)
50 ml τυρί κρέμα

Για την γκαναζ
25 ml κρεμα γάλακτος
50 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπλεντερ χτυπάμε τα μπισκότα να γίνουν τρίμματα.
Αναμιγνύουμε τα τρίμματα με το λιωμένο βούτυρο να γίνει σαν υγρή άμμο
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσερκi 22-25 εκ και το πιέζουμε να με ένα ποτηρί να κάτσει καλά σφιχτό.


Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι την σοκολάτα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βρασει και από πάνω(χωρίς να ακουμπά στο νερό) βάζουμε σε ένα μπολ γυάλινο  την σοκολάτα να λιωσει (ή σε μπεν μαρι).
Μόλις λιώσει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος (όχι παγωμένη) και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με σύρμα χειρός (ρίχνουμε και ζάχαρη εάν η σοκολάτα ήταν πικρη που βάλαμε). Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά με το σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα που να στέκετε στο κουτάλι.


Προσθέτουμε μέσα στο αφράτο μείγμα σταδιακά (2-3 κουταλιες) από μείγμα σοκολάτας και
ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρεμα.


Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο την βάση OREO την ισώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο
για 2 ώρες.

Για την γκαναζ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος την κατεβάζουμε από την φωτιά και ριχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και ανακατευτούμε να λιώσει.
Ρίχνουμε την γκανάζ από πάνω και την στρώνουμε

και την βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες
Διακοσμούμε με τρούφα γύρω γύρω και ετοιμηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα ρολό…όσοι πρόλαβαν από το φούρνο
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες με μπράντυ, βανίλια, κανέλα και αμύγδαλα