Συστατικά

Για ζύμη
2 αυγα,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
2 φλιτζάνια σιμιγδαλιού,
2 βανίλιες (3 γραμμάρια),
2 πακέτα μπεικιν (10 + 10 γραμμάρια),
2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι.
Για το σιρόπι (δεν το βράζετε).
4 φλιτζάνια ζάχαρης,
4 φλιτζάνια νερό (800 ml).
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία της Συνταγής
Για τη ζύμη των μπισκότων σιμιγδαλιού, βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. Αφήστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά, πάρτε κομματάκια μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη και τα πλάθετε με την παλάμη του χεριού σας. Στη συνέχεια, επικαλύψτε τα τυλιγμένα κομμάτια με σιμιγδάλι.

Τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C έως ότου τα μπισκότα είναι χρυσοκάστανα.
Ενώ τα μπισκότα είναι στο φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν το χρώμα τους γίνει χρυσό καφέ, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και ρίξτε το σιρόπι πάνω τους.
Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα σερβίρετε. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να πάρετε 42 μπισκοτα σιμιγδαλιού. Ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος τους.

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι στην κούπα
Επόμενο άρθροΥπέροχα Γεμιστά Πιτάκια…για όλες τις ώρες