Σπιτική Μερέντα

Συστατικά

Σπιτική μερέντα είναι εύκολο να φτιαχτεί και ακόμη πιο εύκολο να φαγωθεί! Αυτή η συνταγή γίνεται με τέσσερα απλά υλικά, συμπεριλαμβανομένης της λιωμένης μαύρης σοκολάτας. Απλώστε την σε ψωμί, muffins ή απλά απολαύστε το με το κουτάλι.

2 κουταλιές της σούπας γάλα (πλήρες ή 2%)
50 gr μαύρη σοκολάτα (ημι γλυκιά) ψιλοκομμένη
2½ κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη (κοσκινισμένο)
⅔ φλιτζάνι ζαχαρουχο γάλα

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει, αλλά μην βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, προσθέστε το κακάο χωρίς ζάχαρη, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το γλυκό ζαχαρουχο γάλα, τοποθετήστε την κασταρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε
( περίπου 3-5 λεπτά) έως ότου το μείγμα είναι σταθερό. Τοποθετήστε σε ένα καθαρό αποστειρωμένο βάζο, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ή βάλτε στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: https://allthingsbread.com/

 

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια αλα Γκρεκ…μια συνταγή άγνωστη στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα στριφτή με σπιτικό φύλλο