Σφολιάτα τριαντάφυλλο με καραμελωμένα μήλα!

Υλικά

1 πακ σφολιάτα
1 μεγάλο μήλο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες πάχους 2 χιλ. με τον κόφτη, χωρίζουμε το ρολό σφολιάτας σε 4 μέρη
Τοποθετήστε τα κομμένα μήλα σε κάθε μισό από τις λωρίδες σφολιάτας στη μακριά πλευρά και διπλώστε τη ζύμη πάνω από τα μήλα, τώρα τυλίξτε καλά για να σχηματιστεί ένα τριαντάφυλλο. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ,
βάζουμε στον πάτο τη ζάχαρη, τοποθετούμε τα ρολά ανάποδα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και τρώμε!!!

Miriam Matti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Είναι νόστιμα finger food κατάλληλα για απεριτίφ στον μπουφέ, διασκεδαστικό είναι να τα γεμίζεις με χίλιους τρόπους.

Συστατικά:

1 ρολό σφολιάτας
150 γραμμάρια Μαγειρεμένο ζαμπόν
150 γρ τυρί σε φέτες (I Emmenthal)
1 αυγό για βούρτσισμα

Μέθοδος:

Ανοιξτε το ρολό της σφολιάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και μετά τις φέτες του τυριού.
Τυλίξτε και κόψτε τα ρολά του ίδιου μεγέθους, περίπου δύο δάχτυλα.
Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα στριφτάρια προς τα πάνω.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° για 30 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι χρυσή.
Μόλις κρυώσουν μπορούν να σερβιριστούν.

Προηγούμενο άρθροΡιζότο εσπεριδοειδών με γαρίδες
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια-Σοκολατοπιτάκια