Tυροπιτάκια-Σοκολατοπιτάκια

Τα τυροπιτάκια και τα σοκολατοπιτάκια είναι δύο διαφορετικά αλλά εξίσου νόστιμα εδέσματα. Τα τυροπιτάκια με την αφράτη ζύμη με το μείγμα τυριού προσφέρουν μια απόλαυση γεύσης που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Από την άλλη πλευρά, τα σοκολατοπιτάκια είναι ένα γλυκό και τραγανό εδέσμα από ζύμη με σοκολάτα στο εσωτερικό. Είναι ιδανικά για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τη γλυκή γεύση. Αυτά τα εδέσματα είναι ιδανικά για σνακ, πρωινό ή ακόμη και για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια!

Υλικά

για τη ζύμη
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι κοσκινισμένο τόσο ώστε να βγει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει
Μου πήρε 600 με 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις της “Κούλα”

Γέμιση
για τα αλμυρά
Φέτα στην gouda 300 γραμμάρια
200 γρ γιαούρτι
πιπέρι για τα αλμυρά

για τα γλυκά
1 κουταλάκι γλυκού μερέντα

για την επάλειψη
αυγό ή γάλα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά ζύμης και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τρίγωνα όπως το κρουασάν
Ετοιμάζομαι γέμιση Αναμιγνύουμε την φέτα με gouda γιαούρτι και πιπέρι για τα αλμυρά
ή βάζουμε μερέντα ένα κουταλάκι του γλυκού για τα γλυκά ή ότι άλλο μας αρέσει
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 200 βαθμούς αφού τα αλείψουμε με αυγό ή γάλα για 40 με 45 λεπτά να ροδίσουν

τυροπιτάκια-σοκολατοπιτάκια

Η Συνταγή είναι της Foteini Theologitou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια εύκολη συνταγή για ατομικά γλυκά πιτάκια από φύλλο σφολιάτας γεμιστά με νουτέλα

Συστατικά

για ζύμη
500 g αλεύρι γ.ο.χ ΚΟΥΛΑ
100 ml γάλα
50 ml νερού
100 ml γιαούρτι
50 ml λάδι
15 g μαγιάς στιγμιαία
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για τη ζύμη

άλλειμα της ζύμη
100 γρ βούτυρο
50 ml λάδι

για γέμιση
Κρέμα Nutella αν χρειάζεται

1 κομμάτι κρόκο αυγού
λίγο λάδι
αν χρειαστεί ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

1. Ρίχνουμε χλιαρό νερό πάνω από τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λάδι και χτυπάμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και χλιαρό γάλα και γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

2. Χωρίζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε 10 ίσες μπάλες
3. Παίρνετε 5 μπάλες, τις ανοιγετε την καθεμία, τις αλείφετε τις 4 με λιωμένο βούτυρο και λάδι, εκτός από μία
και τις βάζετε τη μία πάνω στην άλλη και τελευταία την χωρίς βούτυρο.
Κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες 5 μπάλες
4. Ανοιξτε το πρώτο πακετο σε παραλληλόγραμμο περίπου 25 x 30 εκ. και αλοιφετε με βούτυρο και το διπλώνετε σε ρολό και το δεύτερο μέρος το
ανοιγετε με τον ίδιο τρόπο και τυλίγετε. Αφήνουμε τα ρολά για περίπου 10 λεπτά για να δέσει το βούτυρο

5. Κόβουμε τα ρολά πάχους περίπου 2,5-3 εκ


6. Ανοιξτε κάθε κομμένο κομμάτι με έναν πλάστη, γεμίστε με νουτέλα, αλείψτε τις άκρες με κρόκο αβγού αραιωμενο με λαδι, διπλώστε και πιέστε τις άκρες
λίγο ακόμα
7. Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με λίγο υπόλοιπο κρόκο αυγού


8. ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα
9. Ετοιμο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτα τριαντάφυλλο με καραμελωμένα μήλα!
Επόμενο άρθροΕκμέκ Τσουρέκι: Η τέλεια συνταγή για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό