Σφολιατίνια λεμονιού

Συστατικά

1 πακέτο σφολιάτα – 800 γρ
περίπου 150 γρ ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ζάχαρη)
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία σφολιάτας για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πρώτα απ ‘όλα, αγοράστε μόνο κατεψυγμένη ζύμη και αφήστε την να ξεπαγώσει.
Για να δουλέψει, η ζύμη πρέπει να είναι ξεπαγωμένη, μαλακή, αλλά ακόμα κρύα.

Ξετυλίξτε τη ζύμη στον πάγκο, αφήνοντας την πλαστική μεμβράνη από κάτω.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Πιέστε με τον πλάστη ή προσεκτικά με τα δάχτυλά σας χωρίς να σπάσετε
την ζύμη και χωρίς να την πιέσετε πολύ.
Τυλίξτε τη μισή ζύμη στη μέση και μετά την άλλη μισή στη μέση, τα δύο μίνι ρολά πρέπει να συναντώνται στη μέση.
Πασπαλίζουμε την κορυφή με επιπλέον ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
Τυλίγουμε το ρολό στο νάιλον και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάζετε και τα δύο κομμάτια σφολιάτας με αυτόν τον τρόπο.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος σε ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσα τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι τα σφολιατινια να αποκτήσουν ένα ωραίο μαύρισμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν για να γίνουν πιο τραγανά. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε κουτί (δεν συνιστάται σε σακούλα γιατί χάνουν την τραγανότητά τους).

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Janeta Petrova 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Ψωμί…Είναι κατάλληλο για αρχάριους μάγειρες!
Επόμενο άρθροΠίτα με γέμιση παπαρούνας πάνω σε ζύμη μαγιάς….Πολύ νόστιμο, αφράτο, μυρωδάτο.