Τέλεια λεμονόπιτα μαρέγκας!

Συστατικά

Μπορείτε να πάρετε και ετοιμη βάση

Για την Βάση ταρτας
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο Αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 Αυγό Μεσαίο

Για την κρέμα λεμονιου
1½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
5 κουταλιές κορν φλαουρ
1 τσιμπιμα αλάτι
4 κρόκους αυγών
1¾ φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Παραλείψτε αυτό βήμα αν πάρετε έτοιμη τάρτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε να θριματιστεί, το αλεύρι και το ζυμώνουμε να γίνει σαν βρεγμένη άμμο και τέλος προσθέτουμε το αυγό να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αν έχετε χρόνο τύλιξε την ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την ψυγείο για 30 λεπτά, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και απευθείας.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο, όχι πάρα πολύ λεπτό την τοποθετούμε στην ταρτιέρα να καλυφθούν τα κενά και να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τέλος κόβουμε τα κενά που εξέχουν για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να πέσουν τα τοιχώματα το μυστικό είναι να καλύψετε το εσωτερικό με διπλή μεμβράνη και ρίχνουμε ρύζι ή φασόλια να γεμίσει το εσωτερικό και ψήνουμε μη φοβηθείτε η μεμβράνη δεν καίγεται στο φούρνο και φυλάσσουμε το ρύζι για επόμενες τάρτες

Βλατε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετήστε την ψημένη τάρτα σε ένα φύλλο ψησίματος για να πέσουν οι τυχόν σταγόνες μόλις γεμίσετε την κρέμα.

Για την κρέμα λεμονιού: Σε μια κατσαρόλα μέτρια, χτυπήστε μαζί τη κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλαουρ και το αλάτι μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τους κρόκους των
αυγών, το νερό και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να βράζει, για περίπου 10 λεπτά.
Βράζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Ρίξτε την κρέμα στην έτοιμη κρούστα πίτας.

Για τη μαρέγκα:
Σε ένα πολύ καθαρό και στεγνό μπολ με ένα μίξερ βάσης, συνδυάστε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα ταρτάρ μαζί σε Υψηλή ταχύτητα με το εξάρτημα σύρματος, μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, περίπου μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι το μείγμα να σχηματίσει σκληρές κορυφές, περίπου 2-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Απλώστε τη μαρέγκα γρήγορα πάνω από την κρέμα λεμονιού, σφραγίζοντας την κρέμα κάτω από ένα στρώμα μαρέγκας. Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, προσέχοντας προσεκτικά ώστε να μην καεί η μαρέγκα. Θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρυσο καφέ και φρυγανισμένο.
Αφήστε να κρυωσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια βαλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες για να δέσει πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚλασικό κέικ βουτύρου με χαμηλή γλυκύτητα (επίπεδο 65%). 🎂
Επόμενο άρθροΣουδάκια … Ένα δώρο για ανθρώπους που αγαπάτε ❤