Δείτε Επίσης: Σαλάτα Ταμπουλέ με κουνουπίδι…πολυ δροσιστική | Σαλάτα Φακές Ταμπουλέ (…και νηστίσιμη)

Η Συνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Σαλάτα Ταμπουλέ

Η σαλάτα ταμπουλέ αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων, ιδανική για να δροσίσει τις καλοκαιρινές σας ημέρες. Το πλιγούρι, αφράτο και χορταστικό, αγκαλιάζει ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτα και μυρωδικά, ενώ το λεμόνι και το ελαιόλαδο δένουν αρμονικά το σύνολο.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της σαλάτας ταμπουλέ:

  • Δροσερή και γευστική: Ιδανική για ζεστές ημέρες, η σαλάτα ταμπουλέ προσφέρει δροσερή αναζωογόνηση με κάθε μπουκιά.
  • Υγιεινή και θρεπτική: Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, η σαλάτα ταμπουλέ αποτελεί μια θρεπτική επιλογή.
  • Εύκολη στην παρασκευή: Μπορείτε να την ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις.
  • Πολύπλευρη: Σερβίρεται ως ορεκτικό, συνοδεύει ιδανικά ψητά κρέατα ή ψάρια, ενώ μπορεί να αποτελέσει και ένα χορταστικό γεύμα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πώς να απογειώσετε τη σαλάτα ταμπουλέ:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και εποχικά υλικά.
  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά ομοιόμορφα.
  • Μην παραβράσετε το πλιγούρι, θέλουμε να διατηρήσει την υφή του.
  • Προσθέστε τα μυρωδικά στο τέλος, για να διατηρήσουν το άρωμά τους.
  • Ρυθμίστε την ποσότητα του λεμονιού και του ελαιόλαδου κατά βούληση.
  • Αφήστε τη σαλάτα να “μαριναριστεί” στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Συνοψίζοντας:

Η σαλάτα ταμπουλέ αποτελεί μια γευστική, υγιεινή και εύκολη επιλογή για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε την και ανακαλύψτε μια δροσερή έκρηξη γεύσεων!

Υλικά

150γρ. πλιγούρι.
2 ντομάτες.
1 αγγούρι.
1 κρεμμύδι ξερό ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια.
1 ματσάκι μαϊντανό.
Μισό ματσάκι δυόσμο.
1 στυμμένο λεμόνι.
Αλάτι, κύμινο και λίγο πιπέρι.
Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση.

Αρχικά μουλιάζουμε το πλιγούρι με ζεστό νερό. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια πρέπει να ψιλοκόψουμε όλα μας τα υλικά. Το κρεμμύδι, την ντομάτα και το αγγούρι σε όσο πιο μικρά κυβάκια μπορούμε και την πρασινάδα (μαϊντανός και φρέσκος δυόσμος) όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται. Στύβουμε και το λεμόνι…!
Στραγγίζουμε το πλιγούρι, και ξεκινάμε να ενώσουμε τα υλικά μας!
Βάζουμε το πλιγούρι και από πάνω τα ψιλοκομμένα κομματάκια αγγουριού και ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και κύμινο και λίγο μαύρο πιπέρι. Στην συνέχεια τα υπόλοιπα τα υλικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο το κρεμμύδι και στο τέλος το χυμό από του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε όσο αλάτι και κύμινο χρειαστεί.
Οποίος θέλει μπορεί να δοκιμάσει να βάλει και σταφίδες…!!!

Δείτε Επίσης: Σαλάτα Ταμπουλέ με κουνουπίδι…πολυ δροσιστική | Σαλάτα Φακές Ταμπουλέ (…και νηστίσιμη)

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ Μητσομαγειρέματα
Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα Μπισκοτάκια αφρός
Επόμενο άρθροΤούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα