Ταρτακια με κρέμα τυριού και φράουλες

Λαχταριστά ταρτακια γεμάτα με κρέμα τυριού και φραουλες θα δελεάσουν όλους τους λάτρεις των γλυκών.

Έτσι για τα ταρτακια χρειαζόμαστε:

Ζύμη 🧁
250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κρόκοι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι.

Κρέμα: 🍓
500 γρ κρέμα γάλακτος 33%
200-400 τυρί κρεμα ή μασκαρπόνε. Είχα 200γρ τυρι κρεμα + 200 μασκαρπόνε
Ζάχαρη άχνη για γεύση.

Εκτέλεση

Τρίβουμε κρύα μαργαρίνη ή βούτυρο σε αλεύρι, τρίβουμε σε ψίχουλα, προσθέτουμε κρόκους αυγών, αλάτι, σκόνη, κρέμα γάλακτος,
ζυμώνουμε τη ζύμη, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα φορμάκια, αλείφουμε το καθένα με βούτυρο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση, κόβουμε κύκλους και με αυτά γεμίζουμε τη φόρμα με κάθε κόψιμο.
Ψήνουμε στα 180 γρ μέχρι να είναι έτοιμη. Περίπου 15-20 λεπτά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο στη φόρμα και μετά τα βγάζουμε.
Πήρα 20 ταρτακια από αυτήν την παρτίδα ζύμης.

Κρέμα: 🍓
Χτυπάμε τα πάντα με μίξερ Γεμίζουμε τα καλάθια με σακούλα ζαχαροπλαστικής Διακοσμούμε με φράουλες από πάνω.
Είναι πολύ νόστιμο🍓Το προτείνω όσο υπάρχουν φράουλες🍓

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες
Επόμενο άρθροΗ διάσιμη Τυρόπιτα Κουρού…