Δείτε Επίσης: Υπέροχα και εύκολα ρολάκια πίτσας | Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί

Ρολάκια Βουτύρου

Υλικά

Ζύμη:
200g γάλα,
20g φρέσκια μαγιά,
30g βούτυρο,
50g ζάχαρη,
400g αλεύρι,
1 αυγό,
1/2 κουταλάκι αλάτι

Γέμιση:
60g βούτυρο,
70g ζάχαρη,
8g ζάχαρη βανίλιας,
60g κρέμα γάλατος
1 κρόκο αυγού + 1 κουταλιά της σούπας νερό για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης με προσαρτημένο το εξάρτημα για ζύμωμα προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατευουμε για 2-3′ σε χαμηλή και μετά πιο υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη μέχρι να φουσκώσει για 30-45 λεπτά. Βγάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια την διπλώνουμε κανα 2 φορές και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο 5 mm πάχος. Αλείφουμε με βούτυρο αφήνοντας ένα κενό όπως βλέπετε στην φωτό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βανίλια, και ραντίζουμε με λίγο νερό  το κενό μέρος της ζύμης .


Αρχίζουμε να τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και ξεκινώντας από την άκρη που έχει ζαχαρη και τελειώνουμε στην πάνω ακρη που ραντίσαμε με νερό όπου και σφραγίζουμε την ζύμη.
Κόβουμε την ζύμη με κοφτερό μαχαίρι ή οδοντικό νήμα

και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψάκι που είναι βουτυρωμένο στην βάση και στρωμένο παντού με χαρτί ψησίματος, τα ψεκάζουμε με νερό και τα σκεπάζουμε για 45 λεπτά.


Τέλος τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε πίσω στο φούρνο για 15 λεπτά.


Μόλις βγουν από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

Δείτε Επίσης: Υπέροχα και εύκολα ρολάκια πίτσας | Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί

ΠΗΓΗ: Divi TV

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα σε Κέικ
Επόμενο άρθροΕίναι το καλύτερο Τσουρέκι με σοκολάτα & γιαούρτι