Δείτε Επίσης: Γεμιστές Πιπεριές | Υπέροχα Γεμιστά Παραδοσιακά

Παραδοσιακό φαγητό:Γεμιστά🔥

Υλικά

✔️8 πιπεριές κόκκινες ή όλων των χρωμάτων του ίδιου μεγέθους ή ντομάτες προαιρετικά
✔️1 φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
✔️300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
✔️2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
✔️1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
✔️1 ντομάτα , ξυσμένη στον τρίφτη
✔️1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
✔️1 ματσάκι δυόσμο ψικοκομμένο
✔️4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες(προαιρετικά)
✔️αλάτι, πιπέρι
✔️1 καρότο ξυσμένο
✔️1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
✔️1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε τις πιπεριές τους κόβετε με μια οριζόντια τομή το καπάκι και τις αδειάζετε από τα σποράκια. Όπως και τις ντοματες.  Κρατάτε τα καπάκια στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια και ελάχιστο νερό. Αφού μαλακώσει και πιει τα υγρά του, προσθέτετε το μισό λάδι, το καρότο και τον κιμά. Σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και προσθέτετε και το ρύζι. Ρίχνετε την ξυσμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Ανακατεύετε. Τραβάτε τότε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο ανακατεύετε και γεμίζετε προσεκτικά τις πιπεριές.

Tις σκεπάζετε με τα καπάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα από τις πιπεριές. Διαλύετε τον πελτέ της ντομάτας σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μείγμα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για λίγο ακόμη μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. καλή όρεξη!!
Αν θέλετε αντί για ρύζι βάζετε πλιγούρι για να φουσκώσει περισσότερο τα γεμιστά σας!

Δείτε Επίσης: Γεμιστές Πιπεριές | Υπέροχα Γεμιστά Παραδοσιακά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Σουφλέ με Κιμά
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινά φασολάκια λαδερά! 👇