Συστατικά

1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ

1/4 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι αλατισμένο βούτυρο μαλακό

1 κούπα ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρωματισμό τροφίμων * (βλέπε σημείωση)

3/4 φλιτζάνι άχνη ζάχαρης, κοσκινισμένη

Βήματα για να το κάνετε

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάου, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε ή χτυπήστε για να ομογενοποιηθούν καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ρίξτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρωματισμό των τροφίμων * μέχρι να ανακατευτούν καλά.

* Το χρωματισμό των τροφίμων με ζελέ (Φρουΐ ζελέ).  Προσθέστε λίγο κάθε φορά μέχρι το κτύπημα σας να είναι ωραίο βαθύ κόκκινο χρώμα.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μίγμα αλεύρι και κακάο και χτυπήστε καλά.

Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 4 ώρες, ή μέχρι να είναι αρκετά σταθερή.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 ° C . Στρώστε ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού ψησίματος.

Ριξτε την άχνη ζάχαρης σε ένα μπολ.

Σχηματίστε με τη ζύμη μικρές μπάλες με διάμετρο περίπου 2,5 εκ  και τοποθετήστε το στο φύλλο ψησίματος περίπου 3 εκ μεταξύ τους. Μόλις γεμίσετε το φύλλο ψησίματος, κυλήστε τις μπάλες, μία ή δύο φορές τη φορά, στην άχνη ζάχαρης και τοποθετήστε τις ξανά στο φύλλο ψησίματος.

Ψήστε για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν και να έχουν αυτη την κρακαρισμένη εμφάνιση.

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 4 ή 5 λεπτά. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Προηγούμενο άρθροΤο μυστικό για τις πιο νοστιμές πατάτες φούρνου!
Επόμενο άρθροΚαραμέλα Θαλασσινών