Τα παραδοσιακά Κορνεδάκια

Υλικά:

2 φυλλο σφολιάτας ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ
1 λίτρο γάλα
1 πακέτο γκαρνί ζαχαροπλαστικής γιώτης βανίλιας (2 σακουλάκια)
3 φάκελοι άνθος αραβοσίτου γιώτης βανίλια για κρύο γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 φάκελο γκαρνί ζαχαροπλαστικής γιώτης βανίλια
200 ml γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1,5 φλ.νερο
2,5 φλ.ζαχαρη,
1 βανιλια,
1 φλουδα λεμονιου

Εκτέλεση:

Κοβω τα φυλλο σφολιατας σε λωριδες και τις αλοιφω με λιγο λιωμένο βούτυρο κ τα βαζω στους κωνους.


Ψηνω στους 180°C μεχρι να φουσκωσουν καλα και να παρουν ωραιο χρωμα.
Τα αφηνω να κρυωσουν κ τα βουταω για λιγο μεσα στο καυτό σιροπι που εχω κανει,μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.
Για το σιρόπι
Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά
Για την Γέμιση
Χτυπήστε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση.
Βάλτε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα κορνεδάκια σας ( να έχουν κρυώσει καλά πρωτα)
Χτυπήστε στο μίξερ το γάλα και το γκαρνί για να φτιάξετε τηγ σαντιγί για την διακόσμηση.

Σημ. Με τα 2 φύλλα βγήκαν 24 κορνεδάκια

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι Καρύδας…τόσο νόστιμο όσο και απλό
Επόμενο άρθροΤούρτα με άρωμα Καπουτσίνο