Δείτε Επίσης: Ντόνατ με κανέλα & ζάχαρη άχνη (Λουκουμάδες) | Υπέροχα Ντόνατς με σιρόπι Μήλου

Τα πιο αφράτα Ντόνατς

Ζύμη:
400γρ αλεύρι,
20γρ μαγιά,
1 αυγό + 1 κρόκο, 40γρ βούτυρο,
50γρ ζάχαρη,
1/2 κ.γ. αλάτι,
200ml γάλα

Λάδι (σπορέλαιο)
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προσθέτουμε μέσα στο γάλα την μαγιά και 1 κσ ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε στο μπολ ενός μίξερ βάσης το αλεύρι την ζάχαρη , αλάτι, μείγμα μαγιάς, βούτυρο, τα αυγά και ανακατεύουμε να πάρει σταθερή μορφή και ζυμώνουμε με το χέρι να έχουμε μια μαλακή και κολλώδης ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε 45 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βγάζουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 7 κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι το ζυμώνουμε με λίγο αλεύρι και το κάνουμε σε μέγεθος “μπαλα ρακέτας”
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30′
Παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε μέγεθος πιατάκι του καφέ.
Κάνουμε 2 τομές όπως βλέπετε στην φωτό και αλευρώνουμε ελαφρώς.

Αφράτα Ντόνατς
Μόλις τελειώσουμε με όλα τα ζυμαράκια  τα σκεπάζουμε πάλι για 20′
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην φωτιά με σπορέλαιο 3 εκ περίπου σε ύψος μέσα στο τηγάνι.
Μόλις κάψει αρχίζουμε τηγανίζουμε έναν – έναν 2-3 λεπτά κάθε πλευρά και βγάζουμε σε μία χαρτοπετσετα.

Πασπαλιζουμε με μπολικη ζαχαρη άχνη και είναι έτοιμοιιιιιιιιιι

Δείτε Επίσης: Ντόνατ με κανέλα & ζάχαρη άχνη (Λουκουμάδες) | Υπέροχα Ντόνατς με σιρόπι Μήλου

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με λίγα υλικά
Επόμενο άρθροΕνα εύκολο γλυκό για τ’ απογεύματα