Τα Πιτσάκια της Άννας

Υλικά

500g αλεύρι τύπου 0,
300 γρ νερό
10g φρέσκιας μαγιάς μπύρας ή 4g ξηρής μαγιάς μπύρας
30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 γρ αλάτι

θα χρειαστείς επιπλέον

1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες ξεφλουδισμένες
αλάτι
άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να λαδώσετε τις πιτσες

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά στο νερό, προσθέστε όλο το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε χρησιμοποιώντας την μηχανη ζυμώματος σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενυδατωθεί πλήρως το αλεύρι. Στη συνέχεια, αυξήστε την ταχύτητα και περιμένετε να αρχίσει να δένεται η ζύμη.
Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι, λίγο κάθε φορά, προσέχοντας να μη διαλυθεί η ζύμη.
Αν δυσκολεύεστε να δουλέψετε τη ζύμη με το πτερύγιο, αλλάξτε την με το γάντζο.

Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια κόψτε το σε 8 κομμάτια των 100γρ περίπου το καθένα χωρίς να τα δουλέψετε πολύ. Σκεπάζουμε τις μπάλες με ένα καθαρό πανί και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Προχωρήστε για να κάνετε ένα πρώτο σχέδιο με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια αφήστε να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά, καλύπτοντας πάντα με ένα πανί.
Εν τω μεταξύ, ενεργοποιήστε το φούρνο στους 250 °, σε αερα (ή αν το έχετε με τη λειτουργία πίτσας).

Συνεχίστε να στρώνετε τις πίτσες με τα δάχτυλά σας μέχρι να φτάσετε σε διάμετρο 18 εκ., Στη συνέχεια τοποθετήστε τις στα καλά λαδωμένα ταψιά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και αλατοπιπερώστε με τις λιωμένες αποφλοιωμένες ντομάτες να φτάνουν στις άκρες κάθε πίτσας, δεν πρέπει να υπάρχουν κενά χωρίς (ωστόσο προσέξτε να μην αφήσει να στάξει στο
ταψί).
Προσθέστε αλάτι και άφθονο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να καρυκεύσετε και ψήστε στο κάτω μέρος του φούρνου, ή ακόμα και ακουμπώντας στον ίδιο τον πάτο, για 10 λεπτά, γυρίζοντας το ταψί 180 ° στο μισό του μαγειρέματος ή όταν οι πίτσες αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στα πλευρά.
Τώρα μετακινήστε το ταψί στο κεντρικό μέρος του φούρνου και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 ή 3 λεπτά.
Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρέπει να είναι καλά ψημένες και έστω και λίγο ξεροψημένα στις άκρες, για αυτό το λόγο οι ζύμες πρέπει να λιπαίνονται άφθονα με λάδι, χωρίς υπερβολές.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Βανίλιας και Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβας με πορτοκάλι και σοκολάτα.