Τα 3 είδη χειρότερου πρωινού για το σώμα σας

Όλοι το αγαπάμε και το τρώμε πολύ, αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι μας παχαίνει και καταστρέφει το σώμα μας. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, που μας δίνει ενέργεια για όλη τη δουλειά της ημέρας. Συχνά οι άνθρωποι κάνουν λάθη όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές όταν πρόκειται για τα πρωινά γεύματα, με αποτέλεσμα να αισθάνονται νωθροί και νυσταγμένοι.

 

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι ακόλουθοι τρεις τύποι πρωινού είναι οι χειρότεροι για τον οργανισμό μας, γι’ αυτό προσέξτε Χυμοί, γιαούρτια φρούτων και ενεργειακές μπάρες Οι χυμοί φρούτων που αγοράζονται από τα καταστήματα είναι γεμάτοι ζάχαρη και πρόσθετα, ακόμα κι αν λένε ότι είναι 100% φυσικοί. είναι γεμάτοι ζάχαρη και πρόσθετα.

 

Η κατανάλωση αυτών των ποτών με άδειο στομάχι σας δίνει μια άμεση ενεργειακή ώθηση, αλλά αλλά θα σας στερήσει επίσης την ενέργεια πολύ γρήγορα. Ομοίως, οι χυμοί του εμπορίου δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Αντ’ αυτού, αναζητήστε αληθινά φρούτα, τα οποία περιέχουν και τις απαραίτητες φυτικές ίνες για τη ρύθμιση της πέψης, και εμπλουτίστε τα με δημητριακά. Το ίδιο ισχύει και για τα γιαούρτια με φρούτα, επιλέξτε προβιοτικά χωρίς ζάχαρη και εμπλουτίστε τα με μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού και μαρμελάδα.

Οι ενεργειακές μπάρες είναι πλούσιες σε ζάχαρη και θερμίδες και είναι σαν να τρώτε σοκολάτα για πρωινό. Προϊόντα αρτοποιίας Τα αρτοσκευάσματα, τα ντόνατς και τα νόστιμα ψωμάκια από τον φούρνο μπορεί να είναι πολύ νόστιμα και χορταστικά, αλλά αυτά τα προϊόντα συχνά περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρόσθετων, αλατιού και ζάχαρης και δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Δεν είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για να ξεκινήσετε την ημέρα.

Η αλμυρή ζύμη συγκρατεί νερό στον οργανισμό και η σφολιάτα είναι λιπαρή, κακοχώνευτη και στερείται θρεπτικών συστατικών που ο οργανισμός χρειάζεται απεγνωσμένα για να λειτουργήσει σωστά. Αν σας αρέσει να τρώτε αρτοσκευάσματα το πρωί, επιλέξτε αυτό που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης και σερβίρεται με γάλα ή βούτυρο και μαρμελάδα”.

Πρωινά “Μασόν” Τα πρωινά “Μασόν” περιλαμβάνουν λιπαρά, βαριά και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα, όπως ψητά αυγά και μπέικον, λευκό ψωμί και λιπαρό σαλάμι, καρυκευμένα με μαγιονέζα ή άλλα καρυκεύματα. Αν δεν κάνετε έντονη άσκηση, δεν χρειάζεστε αυτό το είδος πρωινού. Το πρωινό δεν είναι απαραίτητο επειδή χρειάζεται χρόνος για να χωνευτεί.

Επίσης, θα καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών λιπαρών. Επίσης, δεν σας παρέχει βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αν τρώτε αυγά το πρωί, είναι καλύτερο να τα βράζετε και να τα τρώτε με φρυγανισμένο ψωμί και τσάι.

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Αργεντίνικη συνταγή για μπισκότα
Επόμενο άρθροΠιπεριές Φλωρίνης τουρσί γεμιστές με τυρί