Τεμπελόπιτα με καλαμποκάλευρο

Αυτή η τεμπελόπιτα με καλαμποκάλευρο είναι μια πραγματική αποκάλυψη. Η υφή της είναι αέρινη και αφράτη, ενώ η γεύση της γλυκιά και γεμάτη. Το καλαμποκάλευρο προσθέτει μια ξεχωριστή νότα και κάνει την τεμπελόπιτα πιο θρεπτική.

Είναι ιδανική για:

  • Πρωινό: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
  • Brunch: Συνοδεύστε την με φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι για ένα απολαυστικό γεύμα.
  • Σνακ: Ιδανική επιλογή για να διώξετε την πείνα σας με υγιεινό τρόπο.

Γιατί να την αγαπήσετε:

  • Εύκολη και γρήγορη: Φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν με απλά υλικά.
  • Πανεύκολη: Ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να την φτιάξουν.
  • Πολύ γευστική: Η γλυκιά γεύση και η αφράτη υφή της θα σας ενθουσιάσουν.
  • Υγιεινή: Το καλαμποκάλευρο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας τεμπελόπιτα!

Υλικά

1 κούπα λευκό αλεύρι,
1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού,
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ,
3 αυγά,
250 g ξυνόγαλο
περίπου 200 γραμμάρια τριμμένου τυριού
100 ml λάδι.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και ρίξτε σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο. Γέμισα με κομμάτια βουτύρου από πάνω τυχαία και έψησα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Τα παιδιά μου μου έδωσαν βαθμό 10 … Αυτό είναι … πολύ γρήγορο και πολύ νόστιμο.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣούπα με κρέμα καρότου
Επόμενο άρθροΛαζάνια Μπολονέζ με σπιτική σάλτσα μπεσαμέλ