Τεμπελόπιτα

Απαραίτητα Υλικά:

200 γραμμάρια τυριού φέτα
200 γραμμάρια γιαούρτι
200 γραμμάρια κίτρινου τυριού
2 αυγα
170 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
125 ml φρέσκου αγελαδινού γάλακτος
140 γραμμάρια αλευριού
1/2 φακ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι. Λιώστε το βούτυρο. Στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και κτυπήστε μέχρι να ληφθεί ένα μείγμα χωρίς σβώλους.

Τρίψτε το τυρί φέτα με το χέρι και βάλτε το στο μείγμα. Τρίψτε το κίτρινο τυρί και προσθέστε το στη ζύμη.
Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
Λιπάνετε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 cm και κατανέμετε ομοιόμορφα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μοιρών για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε, κόψτε και σερβίρετε.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΣταφιδόψωμο Φούρνου
Επόμενο άρθροΚέικ με μπισκότα, μασκαρπόνε και μαρμελάδα βατόμουρου