Τηγανίτες κουνουπίδι

Συστατικά :

μικρό κουνουπίδι, 1
αυγά, 2
αλεύρι, 4
μαγειρική σόδα, 1 πρέζα
τριμμένη παρμεζάνα, 3 κ.σ
νερό
αλάτι
Σπορέλαιο

Προετοιμασία :

1. Ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε το κουρκούτι μας. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, μπόλικο κρύο νερό, το αλάτι και δημιουργούμε ένα
παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, τριμμένη παρμεζάνα.
2. Προηγουμένως βράζουμε τα λουλούδια του κουνουπιδιού. Μόλις μαλακώσουν, τα θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι, δημιουργώντας ένα είδος πουρέ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τον πουρε με το κουρκούτι.

3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα και παιρνουμε με ένα κουτάλι απο το μείγμα μας και την βάζουμε στο τηγάνι.
Μόλις τηγανιστούνε και απο τις 2 πλευρές τις βγάζουμε και ττις αφήνουμε να στεγνώσουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί.
Και ιδού οι τηγανιτές κουνουπιδιών έτοιμες να τις απολαυσουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣεκέρ Παρέ….είναι υπέροχα για τις γιορτές
Επόμενο άρθροΣάμαλι Καρύδας Αιγύπτου