Ψημένο κίτρινο τυρί σε έτοιμο φύλλο

Για ένα γρήγορο γεύμα σήμερα ετοίμασα ψημένο τυρί σε κρούστες ζαχαροπλαστικής.
Συνοδευόμενη από μια φρέσκια σαλάτα ήταν ένα υπέροχο γεύμα.

Χρειάζεσαι:

400 g τυριού “φέτα” / από δικια μου παραγωγή/
1 μικρό αυγό
2-3 φύλλα κρούστας
Λίγο λάδι και βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβω το κίτρινο τυρί σε τέσσερα ίσα μέρη. Προθερμάνω το φούρνο στους 190 βαθμούς και κάλυψα το ταψί με χαρτί ψησίματος, το οποίο λαδώσαμε ελαφρά.
Πήρα λίγο περισσότερο από το ήμισυ του φλοιού της πίτας και το λιπάναμε ελαφρά με βούτυρο. Έβαλα ένα από τα κομμάτια του κίτρινου τυριού και το τύλιξα σφιχτά. Είναι σημαντικό το τυρί να είναι καλά τυλιγμένο, αλλά όχι με πάρα πολλά στρώματα, γιατί ο στόχος είναι να έχει τον κυρίαρχο ρόλο.

Αναμίξαμε καλά το αυγό και έβαλα σε κάθε τυλιγμένο κομμάτι και στις δύο πλευρές. Τακτοποίησα τα κομμάτια στο ταψί, πασπαλίζοντας και τα δύο από αυτά με λιγο αλάτι Ιμαλαίων, γιατί το αγαπάει ο μικρός μου γιος.


Τους έβαλα να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ορατά έτοιμο.
Τους σερβίρισα αμέσως με φρέσκια σαλάτα. Το πιάτο τρώγεται ενώ είναι ζεστό, γιατί αφού κρυώσει, το τυρί σφίγγεται και πρέπει να ξαναθερμανθεί.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με γάλα και 12 φύλλα !!
Επόμενο άρθροΠίτα σπανάκι με φέτα και ανθότυρο