Τηγανίτες πατάτας με κίτρινο τυρί

Εάν έχετε πουρέ πατάτας, σήμερα θα σας διδάξουμε πώς να προετοιμάσετε μια εξαιρετική λιχουδιά μαζί της για να εξοικονομήσετε χρόνο και να ταΐσετε όλη την οικογένεια. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη μοναδική συνταγή για τηγανίτες πατάτας με κίτρινο τυρί, την οποία θα θυμάστε για πολύ καιρό:

Υλικα:

Πατάτες 400 γρ.
1 αυγό
αλάτι για γεύση
1/4 κουτ μπαχαρικά μειγμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
150 g κίτρινου τυριού
λάδι τηγανίσματος

Παρασκευή:

1. Προετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε.
2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες, κόψτε σε τέταρτα, προσθέστε νερό και βάλτε στη φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα κομμάτια, στραγγίξτε το υγρό, μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ.
3. Πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
4. Ανακατέψτε, προσθέστε το μισό αλεύρι. Είναι επιθυμητό να κρυώσετε τις πατάτες εκ των προτέρων, διαφορετικά η ζύμη μπορεί να “απορροφήσει” πάρα πολύ αλεύρι και να γίνει σκληρή.
5. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι μαλακό και ελαφρώς κολλώδες. Προσπαθήστε να μην προσθέσετε περίσσεια αλευριού.

6. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, τρίψτε το τυρί σε τρίφτη. Διαχωρίστε από τη ζύμη ένα κομμάτι στο μέγεθος ενός αυγού, κυλίστετο λίγο σε αλεύρι και πιέστε στην κορυφή με την παλάμη σας για να σχηματίσετε έναν κύκλο. Τοποθετήστε μια μεγάλη πρέζα τριμμένου τυριού στο κέντρο.

Σηκώστε τις άκρες προς τα πάνω και κολλήστε τις μαζί έτσι ώστε το γέμισμα να είναι μέσα. Διαμορφώστε ξανά κάτι σαν μια μικρή τηγανίτα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε όλες τις τηγανίτες στο ίδιο πάχος.
7. Τηγανίστε  σε ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μην ρίχνετε πάρα πολύ λάδι.
Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας αμέσως ενώ είναι ακόμα ζεστές και το κίτρινο τυρί στο εσωτερικό είναι μαλακό και ημι-υγρό.
Είναι ιδανικά με μια σάλτσα που σας αρέσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα στο άψε σβήσε
Επόμενο άρθροΣτριφτά τυροπιτάκια, εφάμιλλα με τα έτοιμα και εύκολα