Τηγανίτες Πατάτας

Εξαιρετικά όταν σερβίρονται ως ορεκτικό, είναι απολαυστικά

Υλικά

700 γρ πατάτες
2 μέτρια ολόκληρα αυγά
2 κουταλιές αλεύρι 00
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκος μαϊντανός για γεύση.
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.

Για τηγάνισμα:
Σπορέλαιο για γεύση
Βούτυρο για γεύση.

Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο.
Τα στύβετε σε σωρούς με τα χέρια σας για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του φυτικού νερού και τα αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας τα αβγά με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι,
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν σβώλοι, αν αφήσετε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά θα εξαφανιστούν 😉.

Προσθέστε τις πατάτες, αλάτι και ανακατέψτε τα όλα καλά, θα σας φανεί λίγο κουρκούτι, αλλά δεν είναι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μια κσ βούτυρο, παίρνουμε το μείγμα σε κουταλιές και τις βάζουμε στο λάδι,
στύβοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού.
Ροδίζουμε τη τηγανίτα σε μέτρια δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, συχνά αναποδογυρίζοντας την με τη βοήθεια μιας σπάτουλας κουζίνας, όταν ροδίσουν τα βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με κόκκινες φακές…είναι πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΟμελέτα πατάτας σε τηγάνι