Φέτα Σαγανάκι

Υλικά:
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση.
Κόβουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
Αλείβουμε καλά το φύλλο στις άκριες με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη φέτα στην στενή πλευρά, 5 – 6 εκ κάτω από την άκρη.
Διπλώνουμε την πάνω πλευρά πάνω από τη φέτα και την ξανααλείφουμε με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τις πλαϊνές άκριες πάνω από τη φέτα και τις ξανααλείφουμε με ελαιόλαδο.


Διπλώνουμε και το υπόλοιπο φύλλο γύρω από τη φέτα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να τη ψήσουμε στο φούρνο ή να την τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο.

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Τηγανίζεται σε μέτρια ένταση για να προλάβει να λιώσει η φέτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το διπλωμένο μέρος κάτω.
Το γυρίζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Frying crispy feta image
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Βάζουμε την τυλιγμένη φέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Την αλείβουμε από πάνω με ελαιόλαδο και τη ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Μπορούμε να το σερβίρουμε ως έχει ή να ρίξουμε μέλι και σουσάμι από πάνω, που ταιρίζει πολύ με την αλμυρή φέτα.
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαστέλι χωρίς ζάχαρη με καρύδια και κανέλα
Επόμενο άρθροΦασόλια γίγαντες Γιαχνί