Τηγανίτες Πατάτες

Εξαιρετικές σερβίρονται ως ορεκτικό, είναι νόστιμες😋, ετοιμάζονται εύκολα και μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα υλικά, ακόμα κι αν προτιμώ πάντα αυτή την πιο κλασική εκδοχή

Συστατικά :

700 γρ πατάτες
2 μέτρια ολόκληρα αυγά
2 κουταλιές αλεύρι 00
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκος μαϊντανός για γεύση.
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
(Αν προσθέσετε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σοτάρω πρώτα….γίνονται αξεπέραστες)
Σπορέλαιο
Βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες με το κατάλληλο τριφτη με μεγάλες τρύπες.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά.
Μόλις περάσει η ώρα, στύψτε τα σε μικρούς σωρούς με τα χέρια σας για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας τα αυγά με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Δεν πειράζει που υπάρχουν σβώλοι, αν αφήσετε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά θα εξαφανιστούν 😉.
Προσθέστε τις πατάτες, αλάτι και ανακατέψτε τα πάντα καλά, θα σας φανεί σαν λίγο ζυμαράκι, αλλά πρέπει να είναι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με με 1κγ βούτυρο, παίρνουμε το μείγμα με το κουταλι και τα βάζουμε στο λάδι, πιεζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού.
Ροδίζουμε τη τηγανίτα και από τις δύο πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αναποδογυρίζοντάς την συχνά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας κουζίνας, όταν ροδίσουν καλά τα βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας ακόμα ζεστές.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Κολοκυθιού…είναι τέλειο για το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες 💞💞💞