Τραγανοί Λουκουμάδες με Ζάχαρη

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 550
1 φακελάκι (7γρ.) μαγιά μπύρας
50 γραμμάρια ζάχαρης
300 ml ζεστό γάλα
50 γραμμάρια ηλιελαίου
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, προσθέστε το φακελάκι της αφυδατωμένης μαγιάς μπύρας, τη ζάχαρη και ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ας αρχίσουμε να αναμιγνύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι λίγο κάθε φορά.
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και την ζυμώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αλευρωνοντας μέχρι να επιτευχθεί ομοιογενής και ελαστική υφή.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, κόψτε την σταυρωτα απο πάνω,

καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε την να ανέβει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά.
Μετά τον απαραίτητο χρόνο για να διπλασιαστεί ο όγκος, πάρτε ξανά τη ζύμη, σχηματίστε ένα καρβέλι, χωρίστε το σε 8 κομμάτια και σχηματίστε 8 μπάλες.

Καλύψτε τις μπάλες με ένα πανί και αφήστε τις να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.


Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα. Όταν το λάδι είναι ζεστό αρχίζουμε να τηγανίζουμε, η ιδανική θερμοκρασία είναι 170 °.
Δουλέψτε τις μπάλες με τα χέρια σας, απλώστε τις για να σχηματίσουν δίσκους, βυθίστε τις απευθείας στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε  περιστρέφοντάς τις κατά διαστήματα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 4 λεπτά.


Όταν οι τηγανίτες είναι χρυσοκαφέ, στραγγίξτε τις από το λάδι και περάστε τις στη ζάχαρη όταν είναι ακόμα ζεστές.


Ας φέρουμε στο τραπέζι τις τηγανίτες ακόμα ζεστές και τραγανές και απολαύστε τις για σνακ!

Προηγούμενο άρθροΨητό κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΡιγκαρόνι φούρνο με σάλτσα ντομάτας και αυγό