Τηγανητά Μπουρέκια Πατάτας

Η πιο νόστιμη συνταγή τηγανητής πατάτας, γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάχνετε καλούδια για όλη την οικογένεια. Αυτή η συνταγή έχει δοκιμαστεί προσωπικά περισσότερες από μία φορές και η γιαγιά μου μου την έδωσε. Εύκολη συνταγή τηγανητής πατάτας, όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε για τους αγαπημένους σας.

Συστατικά:

800 γραμμάρια καθαρισμένες πατάτες
αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 ml νερό από τις πατάτες, αλάτι και 1 αυγό
5 g ξηρής μαγιάς
600 γρ. Αλεύρι
50 ml ηλιελαίου

Εκτέλεση

Ρίξτε 800 γραμμάρια αποφλοιωμένες πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές (2-3εκ)
σε μια κατσαρόλα 2 κσ αλάτι και βράστε μέχρι να μαλακώσουν
Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει
Σε ένα μπολ ρίξτε 400 ml από το νερό που βράσαν οι πατάτες, 1 κσ αλάτι και 1 αυγό και
χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.


Προσθέστε 5 g ξηρής μαγιάς και ανακατέψτε καλά
Προσθέτουμε 600 γρ. Αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης τότε ρίχνουμε και 50 ml ηλιέλαιου


Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και πρέπει να ζυμώσουμε καλά τη ζύμη


Λαδώστε την με 2κσ λάδι, καλύψτε την σε ένα μπολ και βάλτε σε ένα ζεστό μέρος για 90-120 λεπτά, να φουσκώσει
Προσθέστε τα τηγανητά κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι στις πατάτες και λιωστε μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Λιπάνετε τα χέρια και το τραπέζι με λάδι
Βγάλτε την ζύμη στο πάγκο και ζυμώστε λίγο και μετα χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη
Ανοίγουμε με το χέρι μας τα ζυμαράκια με γεμίζουμε με 1-2 κσ πατάτα και τα κλείνουμε.


Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, και τα γυρίζω κάθε λεπτό και έτσι τηγανίζονται παντού


Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο
Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα χωρίς φύλλο….πολύ λεπτή
Επόμενο άρθροΚιμαδοκροκέτες με πατάτα γεμιστές με τυρί