Τηγανητές Πατάτες με τυρί τσένταρ και μπέικον

Συστατικά

5 μεγάλες πατάτες
Φυτικό λάδι
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 λωρίδες μπέικον
Αλατι
κόλιαντρο

Διαδικασία

Πρέπει να πλύνετε και να ξεφλουδίσετε πολύ καλά τις πατάτες, θα τις κόψουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, ένα μυστικό για να παραμείνουν τραγανές σε στυλ σπιτικών συνταγών, θα τις αφήσουμε να μουλιάσουν στο νερό για 10 λεπτά, θα βάλουμε μία καλή ποσότητα λαδιού σε ένα τηγάνι για να σκεπαστούν οι πατάτες .

Όσο για το μπέικον, θα πρέπει να το κόψετε ψιλά σε παραλληλόγραμμα, να τα τηγανίσετε και να τα αφήσετε να ροδίσουν.

Τώρα συνεχίζουμε να τηγανίσουμε τις πατάτες
Πρώτα πρέπει να στραγγίξουμε το νερό, μετά αλατίζουμε τις πατάτες και τις βυθίζουμε στο πολύ καυτό λάδι, πρέπει να τις κρατήσουμε σε μέτρια φωτιά και όταν πάρουν στη μία πλευρά τις γυρίσουμε. Οταν πάρουν το χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα δοχείο να στραγγίξει το λάδι.
Για να πάρετε το γκρατέν, βάζετε το τυρί από πάνω για να λιώσει το τυρί στις πατάτες σας και να ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και στο τέλος θα προσθέσουμε το μπέικον μας και τον κόλιαντρο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπρόκολο με μπεσαμελ στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤηγανητές μπουκιές κοτόπουλου σε σάλτσα μελιού 🍗