Μπισκοτα τυριου

Αυτά τα μπισκότα τυριού με φέτα και παρμεζάνα είναι μια αποκάλυψη γεύσης! Η τραγανή υφή τους έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την cremosa τυρένια γέμιση, ενώ ο συνδυασμός φέτας και παρμεζάνας προσφέρει μια ισορροπία αλμυρής και πικάντικης γεύσης.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η φέτα δίνει μια ωραία αλμυρή γεύση, ενώ η παρμεζάνα προσθέτει μια πινελιά νοστιμιάς.
  • Η υφή: Τα μπισκότα είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό.
  • Η ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά ή μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή πιπερόριζα, για να δώσετε τη δική σας πινελιά.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα μπισκότα με κρασί, μπύρα ή τσίπουρο.
  • Προσθέστε τα σε σαλάτες ή σούπες για να δώσετε μια ωραία τυρένια γεύση.
  • Φτιάξτε τα με διαφορετικά τυριά, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή κασέρι.

Συνολικά:

Αυτά τα μπισκότα τυριού με φέτα και παρμεζάνα είναι μια εύκολη, νόστιμη και ευέλικτη συνταγή που θα λατρέψετε!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

250 γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι
250 γρ τυρι φετα
100 γρ παρμεζάνα
Ένα αυγό μπόλικο σουσάμι
Προαιρετικά ( τριμμένο δυόσμο )

Εκτέλεση

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα στρώνουμε σε Λαμαρίνα με λαδόκολλα να έχει το ίδιο πάχος παντού κάνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι Αλείφουμε με το αυγό ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει το κόβουμε Σε μπαστουνάκια και με το μαχαίρι όπως το κόβουμε ξεχωρίζουμε τα κομμάτια για να ψηθεί ομοιόμορφα στο φούρνο στους 200 βαθμούς 12 με 15 λεπτά

(σε περίπτωση που δεν ψήνει ο φούρνο σας καλά όπως ο δικός μου δεν τα ψήνει από κάτω βγάζω τη λαμαρίνα έξω τα αφήνω για περίπου ένα δεκάλεπτο να κρυώσουν λιγακι Τα αναποδογυρίζω με μια τσιμπίδα η με μια λεπτή σπάτουλα η με ότι μπορεί ο καθένας και τα ψήνω μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά
Αφήνω να κρυώσουν και τα τοποθετώ στην πιατέλα

Η Συνταγή είναι της κας Ioulia Mparka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου

Δροσερή Παστα Ψυγείου

Απαιτούνται συστατικά

Για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα

Για την κρέμα
1 Μορφατ
καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 βανιλίνες

Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 μλ γάλα
30γρ βούτυρο

Προετοιμασια

1. Βάλτε αυγά, ζάχαρη και βανίλια στο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
4. Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.


5. Ας ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 λεπτά.
6. Ας κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό.
7. Χτυπήστε την μορφατ σε μπολ ανάμειξης .
8. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπήστε ξανά.
9. Προσθέστε τις βανιλίνες και χτυπήστε ξανά
10. Απλώστε την κρέμα στο κέικ και αφήστε την να καθίσει στο ψυγείο για 1 ώρα.


11. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ το βούτυρο και το ζεστό γάλα από πάνω
12. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε να κυλήσει πάνω στο κέικ και να το κρατήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
13. Μπορείτε να σερβίρετε διακοσμώντας με δάκρυα μαυρης σοκολτας και κοβετε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΑπλό Τρουφάτο Κέικ για Όλες τις Περιστάσεις
Επόμενο άρθροΙνδοκάρυδο: Ο καρπός με τις 1001 χρήσεις