Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

1 κιλ. Κοτόπουλο
1 τμχ. Κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
30 γρ. Λευκό κρασί
250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. Μουστάρδα
100 γρ. Νερό
5 φυλ. Βασιλικός
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/4 ματσ. Μαϊντανός
1/3 κ.γ. Μπούκοβο
1 κούπα Ρύζι

Εκτέλεση

Καθάρισμα Κοτόπουλου
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει τηγανιά κοτόπουλο από μπούτι και στήθος ανάμεικτα.
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Μαγείρεμα
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ξύνουμε καλά τον πάτο του τηγανιού με ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και μετά βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, καρυκεύουμε και κλείνουμε με καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
λεπτά περίπου πριν βγάλουμε το φαγητό από το μάτι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειαστεί καρυκεύουμε.
Για το ρύζι
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 1 κούπα ρύζι και 3 κούπες νερό. Βάζουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε το μάτι και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά. Είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και το ρύζι.
Καλή σας απόλαυση!!!!

Η Συνταγή είναι του chef Χαλκίδη Ιωάννη

Προηγούμενο άρθροTo Κέικ της Μαμάς
Επόμενο άρθροΜπεκρή Μεζές από τα Βολιώτικα Τσιπουράδικα