Τηγανιτές γεμιστές πιπεριές με τόνο και αρώματα της μεσογειακής κουζίνας

Οι γεμιστές και τηγανητές πιπεριές προσφέρονται για διάφορα γεμίσματα, σήμερα επέλεξα τον τόνο και τα τυπικά αρώματα της μεσογειακής κουζίνας.

Υλικά

6 πιπεριές κέρατο
250γρ τριμα ψωμιού ή φρυγανιας
5-6 Ντοματίνια
50g τριμμένο τυρί
80g κονσερβοποιημένος τόνος
1 σκελίδα σκόρδο
Μια χούφτα τουρσί κάπαρη.
1 ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα: μαϊντανός, βασιλικός, δυοσμο.
Ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Κόψτε το σκόρδο και τα φρεσκα αρωματικα βότανα.
Στη συνέχεια, βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια, φροντίζοντας να κρατησετε το χυμό μους, το τριμμένο τυρί, τον στραγγισμένο τόνο, λίγο κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ραντίστε τα πάντα με ένα πλούσιο ελαιόλαδο. .
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τα χέρια σας, για να ανακατέψετε καλά το υγρό που απελευθερώνεται από τις ντομάτες.
Καθαρίστε τις πιπεριές αφαιρώντας το καπάκι και τους εσωτερικούς σπόρους. Μόλις καθαριστεί, γεμίστε τις πιπεριές με την γέμιση που είχε προετοιμαστεί προηγουμένως, ασκώντας λίγη πίεση και κλείστε το καθένα με ένα κομμάτι κρούστα φρυγανιάς, για να διατηρηθεί η γέμιση μέσα στο μαγείρεμα.
Με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας, κάντε μικρές τρύπες τριγύρω έτσι ώστε να μην σπάσουν κατά το μαγείρεμα.

Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Τηγανίστε τις πιπεριές, αρχικά ανάποδα για να σχηματίσετε μια κρούστα που στη συνέχεια θα γίνει το “καπάκι”, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί η διαρροή της γέμισης.
Όταν σχηματιστεί αυτό το “καπάκι”, γυρίστε τις πιπεριές στο λάδι στο μήκος τους, καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα δεκαπέντε λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, περιστρέφοντάς τα συχνά στις πλευρές έτσι ώστε το μαγείρεμα να είναι ομοιόμορφο.
Τηγανίστε έως ότου το εξωτερικό μέρος γίνει ζαρωμένο και ακόμη και λίγο καμένο
Μόλις τελειώσετε, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, τοποθετήστε τα για μια στιγμή σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί, για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι, ελαφρά αλατιστε και σερβίρετε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος μόλις κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΤα μπακλαβαδάκια της γιαγιάς εξ ανατολής
Επόμενο άρθροΡεβίθια φούρνου!!!