ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
250 ml (1 φλιτζάνι) καφέ εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
Λικέρ με γευση καφέ(Baileys – Kahlua) 80ml (1/3 φλιτζάνι)
6 savoiardi (μπισκότα σφουγγαράκια), κομμένα στην μέση
2 αυγά, (χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια)
55 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) μαυρη ζάχαρη
250g μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml (1/2 φλιτζάνι) Baileys Original Ιρλανδικό λικέρ
Χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα, για να σερβίρετε

Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλτε τον καφέ και το λικέρ σε ένα μπολ. Βυθίστε τα μπισκότα, ένα κάθε φορά, στο μίγμα καφέ και χρησιμοποιήστε τα για να τα καλύψετε τις πλευρές σε 4 κούπες σερβιρίσβατος χωριτικότητας 375ml (1 1/2-φλιτζάνι). Ραντίστε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα καφέ.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κτυπήσετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα παχύ και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε mascarpone και Baileys και χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μπλεντερ για να χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουτάλι για να ρίξετε την μισή μαρέγκα στο μίγμα mascarpone. Ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί σε ένα μείγμα με κρεμώδης υφή . Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα μασκαρπόνε μέσα στις 4 κουπες σερβιρίσματος. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τες στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με σοκολάτα για να σερβίρετε.

Πηγη

Προηγούμενο άρθροΕάν τρώτε 3 χουρμαδες καθημερινά για 1 εβδομάδα αυτό είναι που συμβαίνει στο σώμα σας
Επόμενο άρθροΦέτα ψητή με μέλι και σουσάμι…